Biogram
Ukończyła studia na Wydziale Chemicznym Politechniki Gdańskiej, tam też obroniła pracę doktorską. W pracy zawodowej skuteczna pasjonatka systemów jakości jako faktycznego narzędzia zarządzania.
Ekspertka w zakresie prac laboratoryjnych, bezpieczeństwa żywności, farmaceutyków, suplementów diety, kosmetyków oraz opakowań. Doświadczony praktyk we wdrażaniu metodyk analitycznych, walidacji i transferu. Od ćwierć wieku specjalistka ochrony środowiska, traktująca poważnie ESG, GOZ i zrównoważony rozwój. Dociekliwa audytorka, w różnych obszarach związanych z bezpieczeństwem i jakością.
Obecnie Dyrektorka Techniczna w Branży Badań Żywności, poruszająca się w zespole wielopokoleniowym i międzynarodowym, prowadzi zajęcia nie tylko na Śląsko-Zagłębiowskich Uczelniach. Partnerka Jakości bez Retuszu z Anną Farion. Autorka publikacji naukowych.
Z zamiłowania praktyczna, wyrozumiała i cierpliwa ekolożka, nie lubiąca marnotrawstwa w żadnym z obszarów.
Formy współpracy
udział w konferencjach / debatach / wydarzeniach organizowanych w woj. śląskim, wypowiedzi publiczne (media) na tematy związane z moją działalnością, prowadzenie warsztatów / szkoleń, prowadzenie konsultacji eksperckich